Información | ||
Derechos | Equipo Nizkor
|
28oct14
El 9-N dispara la catalanofòbia i les acusacions de nazisme
"Passar a l'acció davant dels atacs sistemàtics en forma d'amenaces i insults que arriben des de els mitjans, les xarxes socials i tribunes d'opinió amb seu a Madrid, i que vulneren el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania i les institucions catalanes". Aquest és l'objectiu de Drets, una associació de professionals del dret, principalment advocats, que aquest matí s'ha presentat amb solemnitat al Col·legi d'Advocats de Barcelona.
Drets treballarà en el front judicial i amb totes les "eines jurídiques" per aturar el que es coneix com a catalanofòbia, un concepte que abasta des d'insults, comparacions amb règims feixistes i nazi, amenaces de mort o mostres d'odi i de discriminació.
De fet, ja s'ha posat a treballar com acusació particular en el cas de les fotografies dels jutges proconsulta publicades per La Razón, la denúncia d'un grapat de piulades catalanofòbiques de Twitter o la querella contra partits de l'extrema dreta com Falange, Democracia Nacional i Alianza Nacional pels seus discursos d'odi i violència.
L'entitat ha estat impulsada per dotze advocatsque han signat un manifest titulat "Diguem prou, posem-nos drets", amb el que estableixen la "dignitat", el "respecte als pobles i a les persones", la "democràcia i la llibertat" com els seus principis d'actuació. Drets està presidida per Sergi Blázquez, que ha assegurat que no dubtaran arribar a instàncies internacionals per defensar els drets polítics dels catalans.
Escalada de catalanofòbia i al·lusions al nazisme
L'entrada del procés d'independència de Catalunya en una fase cada vegada més conflictiva ha tornat a disparar els atacs de caire catalanofòbic als quals vol plantar cara l'associació Drets.
Malauradament, les alertes emeses des de la Unió Europea sobre les conseqüències judicials que poden tenir les banalitzacions del nazisme, no semblen tenir massa efecte a l'Estat espanyol. Des de tribunes d'opinió com són els articles de premsa, les tertúlies de ràdios i televisions i les xarxes socials, les comparacions del procés català amb el nazisme són constants.
I no sols procedeixen de personatges de tercera fila, sinó de càrrecs destacats de dins i fora de Catalunya, com ha estat el recent cas del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que tanmateix finalment ha demanat disculpes per si el seu paral·lelisme entre les plebiscitàries de què parlen els proconsulta i les que va guanyar Hitler ha ofès algunes persones.
Tot seguit trobareu un extens recull de missatges de la xarxa social Twitter que apunten directament a la comparació entre el procés català i el nazisme o bé cauen en actituds de clara catalanofòbia.
[Source: Nació Digital, Barcelona, 28oct14]
This document has been published on 29Oct14 by the Equipo Nizkor and Derechos Human Rights. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, this material is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes. |